Zámek (základní okruh)

stálé expozice | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
Interiérová expozice evokující atmosféru a vývoj bydlení od rokoka po napoleonský empír.

V interiérech zámku se z části zachoval původní mobiliář, který vytváří představu o zařízení loveckých zámků a letních sídel šlechty na přelomu 18. a 19. století. Mezi sbírkovými předměty uloženými na zámku jsou zastoupena umělecká díla a umělecko - řemeslné předměty období renesance, baroka, rokoka, klasicismu a empíru. Vybavení každé místnosti doplňují keramická klasicistní kamna zdobená rostlinnými motivy ve vrcholu zakončenými vázou. V některých místnostech se dochovala dekorativní výzdoba stěn, pocházející od malíře Antonína Tuvory. Prohlídková trasa prochází jednotlivými salony, ukazuje například zařízení loveckého salonu, ložnice, kulečníkového sálu nebo knihovnu se starými tisky z let 1517-1840. Na zámku se rovněž dochovalo zámecké divadlo, které původně sloužilo jako stáj pro koně hraběte Černína.

Prohlídka zámeckých interiérů probíhá vždy s průvodcem a trvá přibližně 50 minut. Kapacita osob ve skupině je 20 návštěvníků. Větším skupinám proto doporučujeme si prohlídku zámku předem zarezervovat. Rezervovat můžete telefonicky, e-mailem nebo osobně na pokladně zámku Kozel. V měsících dubnu a říjnu je zámek otevřen o víkendech, ve všední dny pouze pro předem objednané skupiny nad 10 osob. Poslední prohlídka se zahajuje hodinu před ukončením návštěvní doby.
Tento návštěvnický okruh je bezbariérový. Zobrazit více...

Pořadatel akce

Kozel (zámek), tel. 377 969 040

Kozel (zámek)
okres Plzeň - jih, Plzeňský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Zámek postavený J. V. Černín z Chumenic koncem 18. st. Sloužil převážně jako letní lovecké sídlo. V přízemí je vybaven bazénem. Vzácná je výbava interiérů a soch. Výzdoba pochází z dílny Ignáce Platzera.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Zaměření na reenactment doby Václava IV. a rod Vartenberků.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video