Na zámek za Janem Rudolfem

stálé expozice | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
Mimořádný prohlídkový okruh, který se koná pouze několikrát do roka, a nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do života a odkazu Jana Rudolfa Černína, zakladatele zámeckého parku v Krásném Dvoře. Připojte se k nám a objevte fascinující příběh tohoto významného šlechtice, který svým působením zanechal nezapomenutelnou stopu v historii a krajině Krásného Dvora. Tento speciální okruh vám přiblíží nejen osobnost Jana Rudolfa Černína, ale také jeho rodinný život, záliby a kulturní kontext doby, ve které žil a tvořil. Prohlídka je koncipována tak, aby poskytla návštěvníkům komplexní pohled na historii a dědictví, které je s Krásným Dvorem neodmyslitelně spojeno. Náš vysoce erudovaný průvodce vás provede expozicemi s bohatým výkladem a zajímavostmi, které oživí minulost přímo před vašima očima. Tato exkluzivní prohlídka je omezena na několik termínů v roce, a proto doporučujeme zajistit si místa včas.

Okruh vznikl v roce 2021 v rámci projektu Rok osvícenské šlechty, který je součástí dlouhodobého projektu Po stopách šlechtických rodů pořádaného Národním památkovým ústavem. Okruh je možné objednat pro skupiny od pěti návštěvníků. Nezmeškejte tuto jedinečnou šanci prozkoumat dějiny z pohodlí současnosti a nechte se unést příběhem, který je stejně působivý jako samotné místo, v němž se odehrává.

Pořadatel akce

Krásný Dvůr (zámek), tel. +420 415 210 004, krasnydvur@npu.cz

Krásný Dvůr (zámek)
okres Louny, Ústecký kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Původní mohutnou renesanční tvrz nechal v letech 1720 - 1724 F. J. Černín přestavět na trojkřídlý barokní zámek. Okolo anglický park s řadou romantických staveb. V roce 1945 se stal zámek vlastnictvím státu.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video