Hradní hrátky - oslavte s námi Mezinárodní den dětí na Novém Hrádku u Lukova

pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 1. 6. 2024 (10:00 – 15:00)  tuto akci již nestihnete 
První červnovou sobotu přivítáme na Novém Hrádku především děti s programem připraveným k jejich svátku. Čekat je bude zábava i poučení.

Hradní hrátky pro děti v doprovodu např. rodičů, prarodičů, či jiné dospělé osoby začnou na Novém Hrádku u Lukova po 10. hodině dopolední a potrvají do 15 h.

V areálu zříceniny budou pro děti připraveny různé aktivity rozdělené do několika stanovišť. Vyzkouší své dovednosti fyzické i výtvarné i svůj postřeh při hledání. Dozvědí se také zajímavosti např. o ptácích, bylinkách, hudebních nástrojích i středověkých zbraních. Na přírodu se podívají hodně zblízka (lupou) i zdálky (dalekohledem).

Budete- li mít uprostřed zábavy na hradě hlad, můžete si sníst svačinu. Vezměte si ji ale, prosím, s sebou, v areálu hradu se občerstvení neprodává. (Viz informace pro návštěvníky.)

Za děti pohybující se v areálu bude zodpovědný doprovod, se kterým přijdou, menší děti budou při plnění úkolů potřebovat i jeho asistenci. Je ale možné, že i dospělí se na dětském dnu dozví něco nového. Proto doufáme, že si čas strávený na hradě užijí všichni příchozí.

Pořadatel akce

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu), tel. +420 515 296 215, novyhradek@npu.cz

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu)
okres Znojmo, Jihomoravský kraj

Hrad | Zřícenina ve správě Národního památkového ústavu
Původně lovecký hrádek z pol. 14. stol., tvořen dvěma hrady - starší gotickou částí a předním hradem, který vznikal postupně od 15. stol. R. 1645 dobyt a pobořen Švédy. Starší část zůstala zříceninou, přední hrad byl využíván jako letní lovecké sídlo šlechticů. Od r. 1958 chráněnou památkou ČR.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Pražská hudební skupina ERGO byla založena před více jak 30 lety.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video