sobota 3. 2. 2024 (10:00 – 16:00) tuto akci již nestihnete
Praktický kurz přípravy TRADIČNÍCH POKRMŮ s odbornicí na dobovou gastronomii Olgou Kaderovou.
Účastníci získají řadu informací o masopustních jídlech, dozvědí se historické recepty a zasvěcené rady k jejich přípravě. Budou smažit koblihy podle starých kuchařských knih, připravovat a samozřejmě ochutnávat několik variant sladkého a slaného masopustního pečiva. Chutnaly by vám například pochoutky z hrachového těsta ze 17. století?
Kurz proběhne v prostředí skanzenu, vařit se bude na dobových sporácích. V ceně kurzu jsou započteny suroviny na přípravu vybraných jídel.
Pouze pro předem přihlášené. Informace a rezervace místa: Markéta Dvořáková, e-mail:
dvorakova@muzeumkolin.cz, tel. 601 116 694
Lektorka: Olga Kaderová
Termín: 3. února 2024, 10:00 – 16:00
Kapacita: 8 osob
Cena: 1500 Kč
Místo: MLS Kouřim, Ruská ul.