Mikulášský příběh - netradiční výstava na Kunětické hoře

pro školy | pro děti | výstavy | dlouhodobé akce | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 5. 10. 2024 (10:00) – neděle 3. 11. 2024 (16:00)  (dnes)
Na závěr sezony obohatí prohlídku hradu Kunětická hora mimořádná výstava scén a loutek z natáčení příběhu o svatém Mikulášovi. Autorem díla je Stanislav Kopečný mladší a film vzniká ve studiu loutkového filmu Czechpuppets.

Výstava je složena z 12 do nejmenších detailů propracovaných scén a je koncipována jako pohádkový příběh, kterým děti a jejich doprovod procházejí. Po skončení výstavy budou scény převezeny zpět do ateliéru, kde bude pokračovat natáčení. Film by měl být dokončen v roce 2025.

Výstava „Mikulášský příběh“ je na Kunětické hoře k vidění v rámci prohlídky hradního paláce od soboty 5. října do neděle 3. listopadu vždy o sobotách, nedělích a státním svátku 28. 10. Pro organizované skupiny po objednání je výstava přístupná i ve všední dny. Vhodná je pro rodiny s dětmi, pro mateřské školy a první stupně základních škol.

Pro veřejnost bude mít hrad navíc otevřeno také všechny dny v období podzimních prázdnin, tedy od 26. října do 3. listopadu každý den od 10:00 do 16:00.

Pořadatel akce

Kunětická Hora (hrad), tel. +420 466 415 428, kunetickahora@npu.cz

Kunětická Hora (hrad)
okres Pardubice, Pardubický kraj

Hrad ve správě Národního památkového ústavu
Pozdně gotický hrad Pernštejnů vzniklý přestavbou staršího objektu na přelomu 15. a 16. stol. s unikátním opevňovacím systémem. Poničen švédskými vojsky r. 1645. Restaurován na počátku 20. stol. podle plánů architekta D. Jurkoviče.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání

Milan Daněk | Promo videa - památkové objekty