dnes
Oblékání hraběcí dcery Sofie Fries

oživené prohlídky
sobota 6. 7. 2024 (9:00) – neděle 7. 7. 2024 (17:00)  (dnes)
Vstupte do vzácného okamžiku, kdy se historie stává přítomností. Představte si, že jste účastníkem oblékání dcery říšské hraběnky Anny Friesové. Tento okamžik není jen prchavý pohled do minulosti, ale skutečná zkušenost, která vám otevře dveře do světa 18. století.

Nyní se ocitnete v intimním prostředí, kde se každý detail poctivě promýšlí. Vaše oči jsou upřeny na Sofii Fries, dceru prestižní hraběcí rodiny, která je pečlivě oblékána do róby podle nejnovější francouzské módy. Sofii obléká její komorná, ale přítomna je také její sestra Victorie, která dohlíží na každý detail. Spatříte náročnost oblékání v této době, kdy dámy podléhaly striktním pravidlům. Každý kus oděvu je pečlivě vybrán a střižen tak, aby zdůraznil krásu a křivky ženy, která ho nosí. Pocítíte atmosféru vysoce stylizovaného francouzského rokokového oděvu, který je ztělesněním módního umění této éry. Připojte se k nám a prožijte den v životě hraběcí dcery Sofie Fries.
Scénické představení se bude konat v rámci prohlídky I. prohlídkového okruhu- Reprezentačních prostor.
Bližší informace zveřejníme v polovině června 2024

Pořadatel akce

Lysice (zámek)
okres Blansko, Jihomoravský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Původní tvrz přebudovaná v 16. stol. na renesanční zámek. Často střídal majitele. Roku 1730 bylo přistavěno barokní divadlo - později zničeno požárem. Ve 30. letech 18. stol. barokně upraven. Dnešní podobu získal po empírových úpravách v 19. a 20. stol.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání

JirposFilm | Promo videa - památkové objekty