28/9
Růže pro paní hraběnku se Šáruš History Fashion

oživené prohlídky
sobota 28. 9. 2024 (9:00) – neděle 29. 9. 2024 (17:00)  (za 21 dní)
Aranžmá růží v pokojích zámku v k poctě dobré hraběnky Marie Walburgy. V roce, kdy si připomínáme 20. výročí zpřístupnění zámku a 300 let od příchodu rodiny Harrachů na zámku Kunín.
PROGRAM:
* SCÉNICKÉ PŘEDSTAVENÍ ŠATY DĚLAJ ČLOVĚKA ANEB RŮŽE PRO PANÍ HRABĚNKU VE VELKÉM SÁLE.

U příležitosti pořádání tradiční květinové slavnosti Růže pro paní hraběnku jako poctu hraběnce Walburze se můžete těšit na na kostýmované představení „Šaty dělaj člověka aneb růže pro paní hraběnku. A možná přijde i dvorní,, zahradník Johann.

* NOČNÍ SCÉNICKÉ PŘEDSTAVENÍ V HUDEBNÍM POKOJI - Láska v době aristokracie aneb hraběnka píše hru

Srdečně vás zveme na jedinečný pohled, kde se přeneseme téměř o 250 let zpět do minulosti! Hraběnka Marie Walburga ve svých pouhých 22 letech, tehdy ještě šťastná říšská hraběnka Walburga Truchsess- Zeilová, díky podpoře své matky, říšské hraběnky Rebeky Harrachové, představila své krátké dílo s názvem „Luisa aneb Jak se zkouší láska“ veřejnosti. Toto dílo bylo uvedeno v prestižním časopise pro šlechtičny Damenjournal.

Nyní máte jedinečnou příležitost stát se přímými svědky tohoto období života hraběnky Walburgy. Přijďte se podívat na chvíli, kdy Walburga sepsala ve svém pokoji tuto divadelní hru.

* PŮJČOVNA KOSTÝMŮ U DOBRÉ HRABĚNKY V SALÓNKU VE SPODNÍM PATŘE:

Prožijte společně s hraběnkou Marii Walburgou slavnosti v historickém kostýmu. Exkluzivně se opět otevře návštěvníkům na zámku Kunín půjčovna historických oděvů, které si můžete na vlastní kůži vyzkoušet. A budete mít tak zážitek z barokního zámku ještě intenzivnější!

Pořadatel akce

Kunín (zámek)
okres Nový Jičín, Moravskoslezský kraj

Zámek
Zámek postavil pro Fridricha Harracha z Rohrau v letech 1726-34 architekt J. L. Hildebrandt. Podle nepravidelného uspořádání místností bylo do novostavby pojato starší jednopatrové sídlo. Zámek ve správě Muzea Novojičínska je zpřístupněn veřejnosti.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video