Víkend otevřených zahrad

pro děti | oživené prohlídky | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 8. 6. 2024 (10:00) – neděle 9. 6. 2024 (16:00)  tuto akci již nestihnete 
O víkendu 8. – 9. června se státní zámek Krásný Dvůr připojí k akci Víkend otevřených zahrad. Pro návštěvníky jsou připravené komentované procházky zámeckým parkem a nebudou scházet ani speciální prohlídky zámeckých interiérů.

Na sobotu pro vás máme připravenou speciální přírodovědnou procházku „Údolím potoka Leska“, která skloubí poznání krás romantické zahradní architektury přelomu 18. a 19. století s poznáváním přírodních zajímavostí zdejšího krajinářského parku. Účastníci programu prožijí spolu s místní ornitofaunou ptačí rok, seznámí se s vzácnou entomofaunou i zajímavostmi vodního světa. Proniknou do tajů chemie vody a odhalí rizika, která by mohla ohrozit křehkou krásu místního ekosystému. Začínáme v sobotu v 10:00 hodin od zámku. Okruh je vhodný pro děti či rodiny s dětmi a doporučujeme zakoupit vstupenky online předem.

Od 13. hodin se návštěvníci mohou těšit na mimořádný prohlídkový okruh, který se koná pouze několikrát do roka, a nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do života a odkazu Jana Rudolfa Černína, zakladatele zámeckého parku v Krásném Dvoře. Připojte se k nám a objevte fascinující příběh tohoto významného šlechtice, který svým působením zanechal nezapomenutelnou stopu v historii a krajině Krásného Dvora. Tento speciální okruh vám přiblíží nejen osobnost Jana Rudolfa Černína, ale také jeho rodinný život, záliby a kulturní kontext doby, ve které žil a tvořil.

Na sobotní večer máme pro návštěvníky připravenou komentovanou procházku zámeckým parkem, která začíná ve 20:00 hodin. Doporučujeme si s sebou vzít nejen vhodnou obuv, ale také baterku. Komentovaná procházka přírodně krajinářským parkem na vás čeká také v neděli 9. června od 10:00 hodin.
Délka komentovaných procházek je zhruba 120 minut.
Speciální prohlídky a okruhy doporučujeme zakoupit ONLINE.
To není vše!

O víkendu otevřených zahrad na zámku Krásný Dvůr vás kavárna AMMA srdečně zve na speciální grilování! Přijďte si vychutnat lahodné grilované pochoutky v nádherném prostředí zámeckých zahrad. Užijte si krásný den plný skvělého jídla, přírody a přátelské atmosféry. Těšíme se na vaši návštěvu 8. – 9. června od 10 do 23 hodin!
Program:
8. 6. 10:00 Údolím potoka Leska
8. 6. 13:00 Mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem
8. 6. 20:00 Večerní komentovaná procházka parkem
9. 6. 10:00 Komentovaná procházka parkem
9. 6. 13:00 mimořádný okruh Na zámek za Janem Rudolfem

Pořadatel akce

Krásný Dvůr (zámek), tel. +420 415 210 004, krasnydvur@npu.cz

Krásný Dvůr (zámek)
okres Louny, Ústecký kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Původní mohutnou renesanční tvrz nechal v letech 1720 - 1724 F. J. Černín přestavět na trojkřídlý barokní zámek. Okolo anglický park s řadou romantických staveb. V roce 1945 se stal zámek vlastnictvím státu.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video

Michal Masek | Promo videa - památkové objekty