Vojáci na Invalidovně

zdarma | workshop | pro děti | přednášky | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
pátek 14. 6. 2024 (19:30) – sobota 15. 6. 2024 (17:30)  tuto akci již nestihnete 
Ve dnech 14. a 15. června bude MČ Praha 8 v barokním objektu Invalidovny hostit spolky nadšenců, zabývajících se rekonstrukcí francouzských jednotek z období napoleonských válek. Nádvoří Invalidovny se tak na dva dny promění v ležení a lazaret. Těšit se můžete na představení uniforem a výzbroje, na různé živé ukázky, ale i na přednášky o vojenském životě, o jeho každodennosti či o rozdílech armád. Na své si přijdou i děti, pro které bude připravená tvořivá dílna.

Během těchto dnů se tak můžete těšit na Voltižéři 18. řadového pěšího pluku a K. k. Jäger- Bataillon. Kromě nich na Invalidovnu zavítají i Marins de la Garde Imperiale, kteří představí ukázky práce ambulance gardového námořnictva. Chybět nebude ani dobový kuchař, kterého jídla provoní celé nádvoří.

Měly napoleonské války něco společného s Invalidovnou? Mohli v ní Napoleonovi vojáci skončit? Mohli ovlivnit její chod? Mohli mít dokonce vliv i na to, jak se zde žilo? Jak vypadaly lékařské nástroje a celkově lékařství na přelomu 18. a 19. století? Na všechny tyto, ale i mnohé další dotazy Vám rádi odpovíme.

Přijďte se podívat na jedinečnou událost v Invalidovně, která spojí nadšenecké spolky, známé nejen u nás, ale i v zahraničí.

Vstup na akci je zdarma.

Pořadatel akce

Invalidovna, tel. +420 725 896 868, invalidovna@npu.cz

Invalidovna
okres Hlavní město Praha, Hlavní město Praha

ve správě Národního památkového ústavu
Barokní budova z let 1731–37, vybudována z prostředků hraběte Strozziho podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhoffera pro válečné invalidy a vysloužilce. Jako Invalidovna sloužila do roku 1935. Budova byla poškozena při povodni v r. 2002.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Pražská hudební skupina ERGO byla založena před více jak 30 lety.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video