8/12
Zvěřina na šlechtickém stole

přednášky | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 8. 12. 2024 (od 14:00)  (za 18 dní)
Přijďte ochutnat zvěřinovou paštiku s bažantí hlavou z 18. století, daňčí pečeni nebo perličku špikovanou lanýžem. Tyhle pokrmy nabízela šlechta svým hostům během populárních podzimních honů. Přednáška zaměřená na historickou gastronomii Vás seznámí i s podáváním jídel na honu, historickými zvěřinovými recepty, dozvíte se, co je Schauessen, nebo zda se zvyky šlechty minulých století dodržují i dodnes.

Současně se dozvíte, jak se paštika pečená v těst ě historicky vyráběla, protože přednášející jsou absolventi kurzů historické kuchyně ve Velké Británii pod vedením irského historika gastronomie, kuchaře a cukráře Ivana Daye, jemuž při některých kurzech již i asistovali.

Přednášku doplní detaily týkající se stolování a stolničení na anglických venkovských sídlech. Milan Svoboda totiž letos absolvoval prestižní mezinárodní kurz The Attingham Summer School ve Velké Británii, který je zaměřen na studium tamních zámků a paláců.
koupit vstupenky

Pořadatel akce

Mnichovo Hradiště (zámek), tel. +420 724 484 445, mnichovohradiste@npu.cz

Mnichovo Hradiště (zámek)
okres Mladá Boleslav, Středočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Barokní zámek, pův. renesanční. Od r. 1627 majetkem rodu Valdštejnů. Koncem 17. stol. byl zámek barokně přestavěn zároveň s konírnami a sallou terrenou. V r. 1833 se zde konala schůzka panovníků Svaté aliance, na které byla upevněna moc Rakouska- Uherska, Ruska a Pruska.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video